Peti tesóm harmadik szülinapja

 

[pe2-gallery] IMG_8324.JPGIMG_8334.JPGIMG_8336.JPGIMG_8343.JPGIMG_8347.JPGIMG_8351.JPGIMG_8357.JPGIMG_8364.JPGIMG_8367.JPGIMG_8370.JPGIMG_8372.JPGIMG_8376.JPGIMG_8379.JPGIMG_8382.JPGIMG_8384.JPGIMG_8385.JPGIMG_8386.JPGIMG_8387.JPGIMG_8394.JPGIMG_8395.JPGIMG_8408.JPGIMG_8405.JPGIMG_8407.JPGIMG_8390.JPGIMG_8325.JPGIMG_8402.JPGIMG_8397.JPG[/pe2-gallery]

 

[pe2-gallery] IMG_8423.JPGIMG_8426.JPGIMG_8429.JPGIMG_8436.JPGIMG_8447.JPGIMG_8452.JPGIMG_8456.JPGIMG_8460.JPGIMG_8461.JPGIMG_8463.JPGIMG_8465.JPG[/pe2-gallery]

2011 Március

Már nagyon várom, hogy tavasz legyen és mehessek megint lovagolni a Gyurihoz. De még mindig olyan rossz idő van és hideg. Az udvarra sem tudunk mindig kimenni az oviban. Voltunk nagyiéknál a nagypapa születésnapján, meg a Bazsi névnapján. Ott volt Dolly is, nagyokat játszottunk vele is. Nagypapának segítettünk elfújni a gyertyákat a tortáján.

[pe2-gallery] IMG_7231.JPGIMG_7240.JPGIMG_7237.JPGIMG_7215.JPGIMG_7222.JPGIMG_7229.JPGIMG_7233.JPGIMG_7241.JPGIMG_7242.JPGIMG_7244.JPGIMG_7266.JPGIMG_7271.JPG[/pe2-gallery]

Az oviban volt túlbúcsúztató egyik pénteken. Nagyi is eljött, előbb elmentek Petiért a bölcsibe, utána átjöttek hozzám apuval az oviba. Ott lehetett mindenféle dolgokat csinálni minden csoportban. Mi készítettünk hűtőmágnest, aztán papírból hóvirágot, de még sok mindent lehetett készíteni. Utána Feri bácsihoz kimentünk az udvarra, a kiszebáb már fel volt állítva, papírból volt, színes, úgy nézett ki mint egy madárijesztő, nagy krumpli orra volt és színes, kócos haja. Hangosan kellett a csörgővel zörögni, amit készítettünk előtte és azzal zavartuk el a telet, hogy már jöjjön a tavasz és a meleg. Közben Feri bácsi felgyújtotta a bábut, hogy még jobban elijesszük a telet a tűzzel. Eléggé fújt a szél, és a pernye pont felénk szállt, úgyhogy nagyival gyorsan eljöttünk onnan, Peti még sírva is fakadt, mert megijedt. Utána feljöttünk hozzánk, anyuci is megérkezett, ő nem tudott ott lenni sajnos.

[pe2-gallery] IMG_7337.JPGIMG_7362.JPGIMG_7367.JPGIMG_7370.JPGIMG_7375.JPGIMG_7383.JPGIMG_7393.JPGIMG_7396.JPG[/pe2-gallery]

Sajnos utána betegek lettünk, megint mandula gyulladásunk lett, bár már elég sokáig, 5 hétig jártunk bölcsibe meg oviba, anyuci örült is neki, hogy nem voltunk ilyen sokáig betegek. Elmentünk Józsi bácsihoz megint. Sajnos nem tudtam így menni az oviba, a március 15-i ünnepségre, pedig biztos festettek zászlót és kimentek a Kossuth szoborhoz az ovisok és odatűzték a virágok közé. Nem baj, majd jövőre, akkor már Petivel együtt remélem.

Mamánál voltunk még apuci meg Tomi névnapját ünnepelni. Dédi is ott volt, illetve ő már ott lakik mamánál, mert szegény nagyon beteg és mindig sokat alszik. De mindig bemegyünk hozzá köszönni és akkor örül nekünk és szokott velem lovacskázni is. Bár azt nem szereti, amikor hangoskodunk, mer nem tud aludni.

2011 Február

Farsangoltunk az oviban, meg a görög farsangon is. Én boszorkánynak öltöztem, nagyon jól éreztem magam. Az oviban az óvó nénik is beöltöztek. Táncikáltunk, énekeltünk, felvonultunk, és ettünk-ittunk. Volt aki hófehérkének öltözött, volt aki pókembernek, aztán macinak, tündérnek, királylánynak. Nagyon szép jelmezek voltak. Petinek is volt a bölcsiben farsang, ő bohócnak öltözött. Reggel mikor bementünk már át kellett öltözni a jelmezbe és reggeli után volt a farsangi felvonulás.

[pe2-gallery] IMG_7024.JPGIMG_7037.JPGIMG_7031.JPGIMG_7053.JPG[/pe2-gallery]

Aztán elutaztunk Visegrádra négyen, a kis család. Egy szuper helyen laktunk, szállodában, a szobánkba lifttel kellett felmenni. Lent volt a nappali, mi pedig fent aludunk, két nagy ágy volt. Egyikben anyuék, másikban Petivel aludtunk mi. Jókat játszottunk, volt egy játszószoba is, aztán fürdeni is lehetett, nagy medencében. AZ idő nem volt nagyon jó, esett, vagy fújt a szél, de azért felmentünk a várba és meglátogattuk a király bácsit. Láttuk hogy ettek-ittak és táncoltak régen. A szobánkból egyébként pont rá lehetett látni a várra, ahol lakott, így este tudtuk mikor jön haza, mert akkor felkapcsolták a villanyt és kivilágították a várat. Peti mondta is, hogy hazajött a királybácsi. Reggel mindig kézenfogva mentünk az étterembe, mert ez volt a szabály Nagyon jól viselkedtünk, bár igaz Peti néha kiborított ezt-azt és mindig fel akart állni az asztaltól és persze nem evett sokat. De azért jól viselkedett. Vacsorázni is az étterembe mentünk, napközben pedig egyszer voltunk egy pizzériában, ahol egy igazi kemencét láttunk, ahol sütötték a pizzát. Ahova a kis Bence belebújt mindig.

[pe2-gallery] IMG_7095.JPGIMG_7123.JPGIMG_7120.JPGIMG_7127.JPG[/pe2-gallery]

[pe2-gallery] IMG_7091.JPGIMG_7092.JPGIMG_7096.JPGIMG_7116.JPG[/pe2-gallery]

2011 Január

Az oviban megint jó sok program volt, nyílt nap volt először, amikor délelőtt bejöhettek a szülők és megnézhették mit csinálunk. Apu jött be, gyúrtunk a madárkáknak zsírból gombócokat és abba tettünk magokat, utána kivittük az udvarra és ott fellógattuk a fára őket. Volt aztán medvenap is, amikor mindenkinek egy macit kellett bevinnie az oviba és megint a tornateremben mindegyik csoport összegyűlt és a macikkal az ölünkben ültünk és énekeltünk. Nagyon sok maci volt, pici és óriási. Voltunk még a tűzoltóknál is, a tűzoltó bácsik megmutatták a nagy tűzoltó autót. Még a szirénát is bekapcsolták. Megnézhettük hogy jönnek le a tűzoltó rúdon, elég félelmetes volt. De persze nem estek le, mert már nagyon ügyesek.

Anyuci névnapja is ebben a hónapban volt, nagyinál megtartottuk. Szilvi és Totó is itt volt, nem is tudtuk, hogy jönni fognak, csak titokban beállítottak. Volt nagy meglepetés nagyinak, az biztos. Nagypapa tudott csak a titokról, ő ment ki értük a repülőtérre. Nagy partyt tartottunk anyuci névnapján, volt csomó finom édesség, Szilvi nagyon szépen feldíszítette a szobát, Totóval sütött nagyon finom sütiket, muffinokat.

Megtartottuk Ági mama 60. születésnapját is, kapott egy szép csokor rózsát, 60 szálat. Meg még egy csomó virágot és ajándékot. A Fédra meg a Míráék is itt voltak, meg Katiék, Évikéék, mindenki. Nagyon jól sikerült. Ott is aludtunk utána mamánál és anyu segített elpakolni másnap a buli után.

2010 December

Volt nálunk a télapó. Illetve először elmentünk kirándulni a havas erdőbe és ott egyszercsak az erdő mélyéről kijött a télapó és sok mindent hozott nekünk a zsákjában. Kellett neki énekelni, fel is vett az ölébe. Kicsit féltem, de azért énekeltünk neki. Kaptunk mandarint is, meg szaloncukrot. Utána Ági nagyinál is megjelent a télapó, ott eléggé megijedtünk tőle, sírtunk mind a ketten, de aztán mégis kaptunk tőle mikuláscsomagot. Volt sok finomság benne.

Az oviban is volt Télapó, ott is kapott minden gyerek csomagot. Utána a szülőknek be lehetett jönni játszani, Peti nem volt bent, mert megint beteg lett, de apa meg anya bejött. Sajnos utána anyu lebetegedett, tüdőgyulladása lett, így itthon pihent két hétig majdnem. Addig Peti a mamánál volt minden nap, én meg az oviban. Peti is három hétig beteg volt.

Aztán eljött a Karácsony. Ebédre elmentünk 24-én a mamához, ott volt a dédi is, utána pedig bementünk nagyiékhoz és ott is aludtunk. Megtartottuk a születésnapomat is. Sajnos Totóék nem tudtak jönni, ők majd csak később jönnek, amikor Totó születésnapja lesz. Nagyon sok ajándékot hozott a Jézuska, biztos nagyon jók voltunk. Másnap Ági mamánál voltak a Fédráék meg a Míráék meg még sokan. Fédra sajnos lázas volt, így nem tudtunk játszani, hamar haza is mentünk. Utána jó sokat itthon voltunk, pihentünk, nem mentünk oviba, mert téli szünet volt. Én eléggé sajnáltam, mert már szeretnék oviba menni megint. Szilveszterkor a mama átjött hozzánk Jóbával, és együtt voltunk. Féltem kicsit a durrogtatástól, de nem lehetett itthon annyira hallani szerencsére.

2010 November

Anyuci mióta dolgozik, azóta az a rend, hogy apa visz engem az oviba, anyu meg a Petit a bölcsibe. Délután pedig anyu jön értünk, illetve először elmegy Petiért a bölcsibe, aztán értem jönnek az oviba. Petinek nagyon tetszik az ovi, mindig mondja, hogy ő nem akar bölcsibe menni, mindig csak az oviba. De hát majd csak jövőre jöhet, ha már három éves lesz. Már várom, hogy együtt mehessünk. Anyu meg pláne, hogy akkor csak egy helyre kelljen minket vinni-hozni. Már nagyon jókat rajzolok, jó kis foglalkozások szoktak lenni. Megtartottuk az őszbúcsúztatót is.

Apuci vett egy motort magának, így elmentünk egyik nap nagyival együtt Esztergomba. Apu ment előttünk a motorral, mi meg utána az autóval. Pár kört egy parkolóban vitt is minket apu a motorján, nagyon tetszett.

Megtartottuk Bazsinak a 27. születésnapját is nagyiéknál. Petinek a torta tetszett a legjobban, mindig csak el akarta fújni. Utána nem sokkal Erzsi nagyi elutazott Londonba Totóékhoz. Jó sokáig ott lesz, úgyhogy legalább 3 hétig nem fogjuk látni. Télapóra sem jön haza még. Sajnos elég sokat vagyunk betegek, mindig ez a tüszös mandula gyulladás. Olyankor nagyon fáj a torkom és alig tudok beszélni. Józsi bácsihoz szoktunk elmenni, ő egy nagyon aranyos doktorbácsi, főleg hogy mindig kapunk tőle valami csokit vagy rágót. Anyuval szoktunk lenni, ha el tud jönni a dolgozóból, vagy a mamához megyünk, de voltunk már nagyinál is ilyenkor. Peti nagyon örül, olyankor nem kell bölcsibe mennie, de én már eléggé szeretem az ovit, úgyhogy nem olyan jó betegnek lenni. Azt is mindig sajnálom, ha a Trixi Maxima barátnőm beteg. Bár akkor sokat játszom a Lillával meg a Kittivel meg a Blankával. Ők még a barátaim.

Az oviban megtartottuk az őszbúcsúztatót is, ilyenkor az egész ovi, mind a hat csoport összegyűlik a tornateremben, ahol szoktunk tornázni, és ott van az ünnepség. Énekelünk együtt az óvó nénikkel.

2010 Október

Már kezdem szeretni az ovit, már a Margit néni sem olyan morcos. A kakilás sajnos még mindig nem megy, de az oviban nem szoktam kakilni, mindig csak itthon. Még mindig a pelusban, bár mondják anyuék, hogy ilyen nagy lánynak már nem oda kéne, egy szupi wc-deszkánk is van, amin van gyerekeknek szűkítő, de én akkor sem akarom. Peti is kezdi megszeretni a bölcsit, bár igaz, hogy még mindig minden reggel sír, de hamar abba hagyja, a dadusok szerint. Sokat játszik, a Márk a barátja, meg a Mia és a Bogi. Volt az oviban Alma koncert, az Alma együttes jött el hozzánk. Illetve az iskolában volt, ahova az oviból a konyhán keresztül csak át kellett sétálni. Nagyon élveztem. Megtartottuk nagyiékkal is Peti születésnapját, egy nagy focilabda volt a tortán, mert nagyon szereti a labdát és szeret focizni. Itt volt Levike is, már 5 hetes, nagyot nőtt. Elég jó baba, bár picit hasfájós, így elég sokat sírdogál esténként. Peti is az volt, nagyon sokat sírt, de három hónapos korára abba hagyta.

Rajzoltam

Rajzom:

2010 Szeptember

Megszületett 1-jén Rita kisbabája, a kis Levike. Nagyon édes, picike, de sajnos nem láthattam még, mert még mindig beteg vagyok.

3 napot voltam oviban.

Az első nap nagyon tetszett, ebéd után jött is értem anyu. A második nap is így volt, harmadik nap viszont már nem akartam menni, mert nem nagyon tetszett. Krisztina néni, meg Erika néni nagyon aranyos, de a dadus, a Margit néni mindig morcos és rosszkedvű. Mérges néninek hívom. Nem nagyon szeretem őt. De anyuci mindig mondja, hogy aranyos és szeret minket, csak keveset mosolyog. Pedig segít, ha öltözni kell, bár nekem általában a Lilla szokott segíteni. Együtt járunk Trixivel is, meg Zalán és Salamon is ott van. Zalán, Trixi meg én szoktunk egymás mellett aludni.
De sajnos megint beteg lettem és nem tudtam menni, illetve nem sajnáltam annyira. Ment a hasam, meg lázam lett. Aztán itthon voltam négy napot, de utána megint mennem kellett. Eléggé sírtam minden reggel, meg fájt a pocim, de anyu mondta, hogy neki is kell menni dolgoznia, meg Peti is elkezdte a bölcsit, és így mindenkinek van dolgozója már. De én nem szeretek dolgozni. Bár a 3. nap este megígértem anyunak, hogy másnap boldogan megyek oviba majd.

Az első vers, amit tanultam:
„Alma, alma tekereg, kóstoljuk meg gyerekek. Hű de édes, hű de jó, nekünk hozta Őszanyó”.
A többit még nem tudtam megjegyezni, mert nagyon hosszú. Délelőtt reggeli után általában játszunk a gyerekekkel, vagy kimegyünk az udvarra. Én nagyon fáradt vagyok, a második nap ülve elaludtam a padon, és alig bírt felkelteni az óvónéni. Másnap is délelőtt mindig nagyon álmos voltam, alig vártam az ebédet, meghogy aludhassak. De anyunak sajnos dolgoznia kell, és így mennem kell az oviba.

Petikének tetszik a bölcsi, neki az alma a jele, nekem a napocska. Sokat főz kakaót a játszókonyhában, kint voltak az udvaron is, meg a dadusok próbálták megebédeltetni, de ő is majdnem elaludt, nem akart enni. Úgyhogy anya haza is vitte ebéd után.

Ovis verseim

2010 szeptember 28.

Erdő szélén vadrózsa…

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.


2010 szeptember 15.:

Első ovis versem


Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

Peti tesóm második szülinapja

Peti élménybeszámolója a buliról:

Hanganyag: a lejátszáshoz Adobe Flash Player (9-es vagy újabb verzió) szükséges, amelynek a legfrissebb változata letölthető innen, valamint a böngészőben engedélyezni kell a JavaScriptet is.

2010 Augusztus

Itt voltak megint nálunk a lányok, több mint egy hétig. Nagyon szuper volt, sokat játszottunk. Ritánál aludtak. Sokat voltunk játszótéren, meg sokat játszottunk mamánál az udvaron, meg itthon.

Utána mikor hazamentek, lementünk a Balatonra Totóékhoz, ott volt Szilvi, Guy, nagypapa, nagyi, meg Bazsiék is lejöttek. Fürödtem is a Balcsiban, Petike sajnos lázas volt, így ő nem tudott fürdeni.

Aztán mikor hazajöttünk, én lettem lázas, így nem tudtam elkezdeni az ovit időben, csak kicsit később. Bent voltunk egy-két napot játszani, nagyon tetszett, az óvó néni is nagyon aranyos, aztán voltak nálunk ők is.
Remélem tetszeni fog és szeretek majd járni.

2010 Július

Itt voltak nálunk az ikrek, illetve mamánál meg Ritánál aludtak, de sokat találkoztunk velük, mert sokat voltunk Ági mamánál az udvaron. Jókat játszottunk, mert jó nagyok lettek ők is, mint ahogy én is megnőttem. Voltunk velük a Sanyiék telkén is Velencén fürdeni, nagyon meleg volt, nagyon sokan voltak a parton és a vízben is. De nagyon élveztem. Apu tanítgatott úszni, persze úszógumival, meg úszómellénnyel egyelőre. Peti is nagyon élvezte, még nem is nagyon volt vízben. Tetszett neki nagyon, bár eleinte félt beleülni az úszógumiba. Aztán hazamentek a lányok, sajnáltam nagyon, de még jönnek augusztusban is, hosszabb időre.

Rita pocija már nagyon nagy, a kis Levi gyorsan növekszik benne. Már nagyon várom, hogy megszülessen, biztos nagyon picike lesz.